Erik Lallerstedts bearnaisesås

Detta recept är på Erik Lallerstedts berömda bearnaisesås. Denna bearnaisesås har en god och fyllig smak och serveras till grillat kött.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 ½ msk hackad persilja
  • 2 ½ msk dragon
  • Salt och peppar
  • Cayennepeppar

Tillagning
Börja med att smälta smöret på svag värme. När smöret har smält så tar man av kastrullen och lägger på ett lock så smöret håller sig varmt.

Lägg äggulorna i en kastrull tillsammans med dijonsenap, vinäger, kalvfond, persilja och dragon och vispa ihop blandningen ordentlig på svag värme.

Ställ därefter kastrullen i en större kastrull som innehåller varmt vatten. Vispa ned det smälta smöret genom att börja droppa i smöret och allteftersom såsen börjar binda kan man sakta låta smöret få rinna ned i kastrullen, samtidigt som man vispar kraftfullt. När såsen har fått rätt konststens tar man bort kastrullen från vattenbadet och tillsätter salt, peppar och lite cayennepeppar.

Servera såsen varm.